participatiewiel-movisie

Werksessie Het Participatiewiel Samenspel XXL

Advies

Speciaal voor gemeenten die participatie van hun burgers integraal willen aanpakken, heeft Movisie het Participatiewiel Samenspel XXL ontwikkeld. Bestuurders, beleidsmedewerkers en zorg- en welzijnsprofessionals binnen een gemeente spelen samen het spel op hun locatie op een groot vloerkleed van 6 x 6 meter. Met het Participatiewiel van Movisie krijgt u inzicht in de verbinding tussen het beschikbare aanbod en de participatiedoelen van mensen zelf. Door vanuit het perspectief van het individu te kijken, krijgt u in beeld waar samenwerking nodig en gewenst is. Alle leefgebieden, zoals gezondheid, sociale contacten, (betaald) werk en dagbesteding, zijn in het wiel meegenomen.

Het Participatiewiel Samenspel XXL laat je voelen wat de kaders en mogelijkheden zijn om een ‘kwetsbare’ burger te laten meedoen in de maatschappij.

Resultaat

• Beter inzicht in waar een integrale aanpak en verbinding mogelijk is, wat dat kan opleveren en wat daarvoor nodig is.
  • Een manier van integraal werken waarbij het individu centraal staat.
  • Concrete aanknopingspunten om visie en beleid voor participatiebevordering verder te ontwikkelen.
  • Versterking van samenwerkingsmogelijkheden tussen alle betrokken partijen in uw gemeente.
  • Inzicht in wat er al of juist nog te weinig gebeurt op het gebied van participatie, gezien vanuit participatiedoelen van mensen zelf.

Het spel is o.a. gespeeld in Harderwijk, Haarlem, Capelle aan den IJssel, Waddinxveen en OWO-gemeenten (Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Oosterwolde).

Voor wie?

Deze werksessie is voor gemeenten, bestuurders, ambtenaren, arbeidsmarktregio’s, UWV’s en sociale professionals die werken in het sociale domein.

Neem vrijblijvend contact op voor een oriënterend kennismakingsgesprek.

Onze expert

Wmo