vn-verdrag

Congres over het VN-Verdrag voor rechten van mensen met een beperking

Congres

Op 29 november 2017 vindt het eerste Nationale Congres Gelijk = Gelijk plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit evenement is georganiseerd om onder de aandacht te brengen dat er in Nederland een belangrijk verdrag in werking is getreden. O.a. gemeenten moeten stapsgewijs werken aan het realiseren van toegankelijkheid volgens het VN Verdrag: voor álle mensen, óók voor mensen met een fysieke, psychische of verstandelijke beperking. Dit congres helpt u daarbij met actuele informatie en leerzame praktijkvoorbeelden.

Aan de slag

Het congres is bedoeld om gemeenten te inspireren om er mee aan de slag te gaan, eventueel samen met VN-ambassadeurs. Het benoemt valkuilen en succesfactoren, biedt praktische tips en advies en introduceert u in nuttige netwerken. Het geeft zo noodzakelijke bouwstenen voor de Lokale Inclusie Agenda, die het VN-Verdrag verplicht stelt.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van het 1e Nationale Congres Gelijk = Gelijk.

Adviesgesprek: uw gemeente en het VN-verdragWat betekent het VN-Verdrag nu eigenlijk voor uw gemeente? En hoe kunt u zorgen voor een inclusieve gemeente, waarin ook mensen met een beperking kunnen meedoen? Wij hebben de kennis en kunde in huis om u daarbij te helpen. Vraag een gratis adviesgesprek aan waarbij we uw vragen kunnen bespreken. Meer informatie over het adviesgesprek.