Dagbesteding in ontwikkeling

Hoe de vernieuwing doorzet
Nieuws • 16 mei 2017
Movisie schetst in deze nieuwe publicatie een beeld van de huidige ontwikkeling van dagbesteding in Nederland. Het rapport geeft inzicht in hoe de vernieuwing door het hele land doorzet.

Vernieuwing in dagbesteding

Veel gemeenten zijn op zoek naar manieren om het aanbod in dagbesteding voor kwetsbare groepen te vernieuwen. Begin 2016 heeft Movisie een inventarisatie gedaan bij 10 kleine en 25 middelgrote en grote gemeenten. Daarbij bleek dat er tot dan toe nog geen grote verschuivingen waren in de opzet van dagbesteding. De verwachting was echter wel dat dit nog zou gaan gebeuren, dat het aanbod zou worden vernieuwd. En dat daarbij de voorliggende voorzieningen zouden worden uitgebouwd zodat er een meer integraal aanbod en meer samenwerking tussen aanbieders zou ontstaan.

Worden verwachtingen waargemaakt? U leest het in Dagbesteding ontwikkeling.

Marjet van Houten

Marjet van Houten