Doen wat werkt, hoe stuur je gericht op resultaat?

Hoe pak je als gemeente een maatschappelijk probleem als eenzaamheid effectief aan? In Amsterdam werkt een projectgroep momenteel aan een innovatief plan voor een duurzaam effectieve aanpak van eenzaamheid.Projectmanager Marijke Andeweg geeft in een interview aan dat gemeenten nog te sterk gericht zijn op het aanbieden van activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden (output) en te weinig op de effecten daarvan (outcome). Dit artikel over de aanpak van Amsterdam is het eerste in een serie artikelen over hoe gemeenten pionieren met het sturen op kwaliteit en maatschappelijk resultaat en hoe zij daarbij onderbouwd met kennis over wat effectief is te werk gaan.

In het tweede artikel laat projectleider Ursula Prinsen zien hoe in Nijmegen een positief klimaat rond seksuele diversiteit op scholen wordt gecreëerd ondersteund door bijna tachtig interventies.

De artikelenserie eindigt met een gratis toegankelijk webinar op 14 december van 12.00 tot 12.45 uur voor beleidsmedewerkers, accounthouders en inkopers bij gemeenten die ook willen gaan sturen op ‘doen wat werkt’.

Meer weten over sturen op kwaliteit? Bekijk het KwaliteitscompasInstrumentWijzer of lees Op weg naar outcomegericht werken.

Kwaliteit