K!X Works – Coaching naar ontwikkeling en ontplooiing

Trainingen & educatie

Gemeenten hebben te maken met jonge vluchtelingen en statushouders die hun weg naar een opleiding of werk nog moeten vinden. We bieden met KIX Works een intensieve training, begeleiding en coaching op weg naar de arbeidsmarkt.K!X Works wordt momenteel binnen het onderwijs, de ISK-scholen, COA’s, ROC’s en gemeenten uitgevoerd. De trainingen zijn op maat en passend bij de behoefte en mogelijkheden van de doelgroep. Deelnemers bezoeken en ontmoeten bedrijven uit de regio, trainen hun werknemersvaardigheden, breiden hun netwerk uit, krijgen gastlessen en worden gecoacht door iemand uit het bedrijfsleven. Een jaar lang is er iedere twee weken een bijeenkomst met de deelnemers.

K!X Works is deels gebaseerd op de interventie KIX, die is beoordeeld als ‘goed beschreven’ door een panel van onafhankelijke praktijkbeoordelaars.

Wat levert het op?

De trainingen zijn op maat en passend bij de behoefte en mogelijkheden van de doelgroep.  Daarmee is het een effectieve manier om de participatie van statushouders te bevorderen.

Kosten op aanvraag. Neem voor meer informatie contact op met Bora Avric